- Dakramen zijn nooit voor 100% hermetisch gesloten. Dit is noodzakelijk om ventilatie te garanderen en schimmelvorming ten gevolge van condensatie te vermijden.
- Uiteraard hoeft u zich geen zorgen te maken wanneer het regent of wanneer u in de regen rijdt. De ventilatie is voor deze situaties ontworpen.
- Hou er echter rekening mee dat wanneer met een tuinslang of hogedrukreiniger te dicht in de buurt van de dakkoepel wordt gespoten, er wel water naar binnen kan gejaagd worden.
- Het is normaal dat windruis optreed bij snelheden boven de 100 km/u. De dakkoepels zijn door de fabrikanten immers ontworpen voor een snelheid van maximum 100 km/u.
Wanneer de zon hevig schijnt
- Vermijd wanneer de zon hevig schijnt en het dakraam dicht staat, om de verduistering van het dakraam helemaal dicht te zetten. Door onvoldoende verluchting wordt het binnen de kortste tijd een bakoven onder de koepel. Gebruik hiervoor ook niet zomaar het muggengaas. Dit bestaat meestal uit zwart materiaal, en zwart materiaal absorbeert nu eenmaal de warmte. Het gevolg is dat het vliegengaas zijn vorm verliest en daarna nog moeizaam dicht plooit of naar binnen rolt.
- De oplossing bestaat erin om de verduistering en het vliegengaas bij een klein vierkant dakraam samen voor de helft dicht te zetten, en voor de grotere rechthoekige dakramen voor één derde het vliegenraam en twee derde de verduistering dicht te maken.
Bij motorhomes met hefbed: is er een dakraam boven het hefbed aanwezig, controleer dan steeds vóór het wegrijden of het dakraam wel degelijk dicht is. Soms is dit niet altijd zichtbaar wanneer het bed omhoog staat.
Opmerkingen
0 opmerkingen
U moet u aanmelden om een opmerking te plaatsen.